Értéktár

Az értéktár olyan adatbázis vagy adat- és képgyűjtemény, amely a település értékeinek az adatait őrzi, és azokat az érdeklődők rendelkezésére bocsátja.

Agrár- és élelmiszergazdaság

Agrár- és élelmiszergazdaság (2)

Az agrárium szellemi termékei és tárgyi javai – beleértve az erdészet, halászat, vadászat és állategészségügy területét –, különösen a mezőgazdasági termékek és az élelmiszerek, a borászat, továbbá az állat- és növényfajták.
Egészség és életmód

Egészség és életmód (3)

A tudományos és népi megelőzés és gyógyászat, természetgyógyászat szellemi termékei és tárgyi javai, különösen a gyógyszerek, gyógynövények, gyógyhatású készítmények, gyógyvíz- és fürdőkultúra.
Épített környezet

Épített környezet (21)

A környezet tudatos építési munka eredményeként létrehozott, illetve elhatárolt épített (mesterséges) része, amely elsődlegesen az egyéni és közösségi lét feltételeinek megteremtését szolgálja; valamint az embert körülvevő környezet fenntartásához kapcsolódó szellemi termékek.
Ipari és műszaki megoldások

Ipari és műszaki megoldások (7)

Az ipari termelés – beleértve a kézműipart, kézművességet is – szellemi termékei és tárgyi javai, különösen az egyes technológiák, technikák, berendezés-, gép- és műszergyártás, műszaki eszközökkel végzett személy- és áruszállítás.
Kulturális örökség

Kulturális örökség (152)

A kulturális örökség szellemi és tárgyi javai, különösen az irodalom, a tudomány, a népművészet és népi kézművesség, néprajz, filmművészet, iparművészet, képzőművészet, táncművészet és zeneművészet; továbbá a védett ingatlan értékei, különösen a nemzeti vagyon körébe tartozó, kiemelkedő értékű műemlékek és régészeti lelőhelyek, nemzeti és történelmi emlékhelyek, világörökségi helyszínek.
Sport

Sport (5)

A fizikai erőnlét és a szellemi teljesítőképesség megtartását, fejlesztését szolgáló, a szabadidő eltöltéseként kötetlenül vagy szervezett formában, illetve versenyszerűen végzett testedzés vagy szellemi sportágban kifejtett tevékenység, különösen a sportolói életművek és csúcsteljesítmények.
Természeti környezet

Természeti környezet (5)

Az ember természetes környezetének tárgyi javai, különösen a fizikai és biológiai képződmények vagy képződménycsoportok, geológiai és geomorfológiai képződmények, természeti tájak, természeti területek, életközösségek és ökológiai rendszerek; valamint az embert körülvevő környezet fenntartásához kapcsolódó szellemi termékek.
Turizmus és vendéglátás

Turizmus és vendéglátás (2)

A turizmus és vendéglátás szellemi és anyagi értékei, különösen a turisztikai látványosságok, szolgáltatások, termékek, élelmiszer- és italgyártási módszerek a gasztronómia területén.
5-6-robert-leeb-01

A heiligenkreuzi apát indította el a barokk templom és kolostor építési munkálatait 1740-ben.

5-6-szent-gotthard-01

Városunk névadója egyike volt kora legnagyobb hatású egyházi vezetőinek Európában.

5-6-wieser-csalad-01

A Wieser család alapította 1901-ben szentgotthárdi kaszagyár elődjét, az Első Magyar Kasza- és Sarlógyárat.

5-6-kuntar-lajos-01

A könyvtáros, újságíró, szerkesztő, népművelő, néprajzi gyűjtő, helytörténész gazdag életútja számos ponton kapcsolódik Szentgotthárdhoz.

5-6-tanczos-tibor-16

1923-ban született Szentgotthárdon. 1954-ben szerezte meg diplomáját a Színház- és Filmművészeti Főiskolán. Pécs, Debrecen, Kecskemét után 1962-től a veszprémi Petőfi Színház tagja, majd a társulat egyik vezető színésze volt. 1970-ben Jászai Mari-díjat kapott . A szentgotthárdi temetőben nyugszik.

5-5-szell-kalman-01

Tóth Emőke alkotása

5-5-3-bela-01

Gömbös László alkotása

5-5-maria-immaculata-01

Braun József Szeplőtelen Szűz Mária szobra

5-5-hunyadi-janos-01

Mákos Ferenc alkotása

5-5-nepomuki-szent-janos-01

Boa Endre és Bedi László alkotása

5-5-napfogyatkozas-01

Metod Frlic, szlovén szobrász alkotása

5-5-szent-kristof-krisztust-viszi-01

Boa Endre és Bedi László alkotása

5-5-arany-janos-02

Gömbös László alkotása

5-5-robert-leeb-02

Vanyúr István alkotása

5-5-a-sziget-01

Tasnádi József installációja (eltávolítva 2019-ben)

Válassz Értéktár kategóriát

Eseménynaptár

05
dec.
Szentgotthárd, Színház
-
Szentgotthárd
HATALMI ARCOK - A Szomszédnéni Produkciós Iroda új előadása   Mi történne, ha a kasszások mindig kimondanák, amire gondolnak?

07
dec.
Szentgotthárd, Színház
-
Szentgotthárd
Ikon kiállítás Alkotók:Herendi Zsolt , Szatmári MagdolnaNázáreti Ikon Műhely- Malika Nővér A kiállítást megnyitja és méltatja:Dr. Székely János Megyéspüspök

12
dec.
Szentgotthárd, Színház
-
Szentgotthárd
Gotthárdiak a nagyvilágban. Ismeretterjesztő előadás.Tajvani kalandozásunkElőadók: Bana-Kis Diána és Bana

15
dec.
Szentgotthárd, Színház környéke
-
Szentgotthárd
A Szentgotthárd Fúvóskultúrájáért Egyesületés a Pannon Kapu Kulturális Egyesülettisztelettel

16
dec.
Szentgotthárd, Nagyboldogasszony templom
-
Szentgotthárd
A Keresztény Megmozdulásokért Egyesület Szentgotthárd 14. alkalommal szervezi meg az Éjszakai